maanantai 17. joulukuuta 2012

Reissuvalmisteluja vol 1


Hieman yli 2 viikkoa enää h-hetkeen...

Tuntuu oudolta, että lähtö on todella näin lähellä. Vaihtoa on enemmän tai vähemmän suunniteltu jo kesästä 2011 asti, vaikka ajatus tuolloin oli vasta riisin jyvän kokoinen. Kaikki lähti siitä, kun ehdotin kaverilleni Balireissua. Emme kuitenkaan vielä tuolloin tienneet, että Balille on mahdollista lähteä opiskeluvaihtoon. Kun tämä tuli ilmi, ei asiasta ollut enää kahta kysymystäkään. Huvittavinta on, etten ehdottaessani kaverilleni reissua edes tiennyt, missä päin maailmaa Bali sijaitsee. Nykyään se kuitenkin on jo selvillä: Indonesiassa. :)

Hankkimalla itse vaihtopaikkansa ulkomailta joutuu todennäköisesti näkemään enemmän vaivaa kuin hakemalla tiedekunnan tarjoamiin vaihtopaikkoihin. Mitenkään ylitsepääsemättmän vaikeaa hakeminen ei kuitenkaan ollut, vaikka välillä siltä tuntuikin. Kaikesta kuitenkin selvittiin, kiitos kanssa reissaajani. ;) Nyt on jo viisumikin hankittu, joten loppusuoralla ollaan. Muutamia pieniä juttuja pitäisi vielä hoitaa, sillä yllättävän paljon nainen vaan tarvitsee 4,5 kuukauden Aasian reissullaan. Tiedän, rinkasta pitäisi karsia kaikki turha eikä mukaan pitäisi ottaa mitään sellaista, mitä voi hankkia Balilta, mutta mitä nainen itselleen voi. Jää vielä nähtäväksi, kuinka iso dilemma tosta pakkaamisesta syntyykään. Sitä en aijo kuitenkaan vielä stressata, sillä nyt on aika keskittyä joulun odotukseen, Bali -kirjaan ja rakkaiden seurasta nauttimiseen. Vaasasta aion nauttia vielä viimeiset päivät ennen Turkuun palaamistani, sillä en tiedä, koska seuraavan kerran pääsen tänne. Vaasa on osoittanut mitä mainioimmaksi kaupungiksi, vaikka en ole ehtinyt viettää täällä syksyn aikana niin paljon aikaa kuin olisin halunnut.


Lähdön lähentyessä fiilis tuntuu yhä sekavammalta. Yhtenä päivänä olen niin innoissani, että odottaminen tuntuu tuskaiselta, mutta seuraavana päivänä haikeus taas valtaa mielen. Tämä on ilmeisesti ihan luonnollista. Kaikki olisi varmaankin huomattavasti helpompaa, jos rinkkaan mahtuisi yksi salamatkustaja! ;)

En ole matkustellut kovinkaan paljoa, minkä vuoksi uskon vaihdon tarjoavan mitä ihmeellisimpiä kokemuksia ja seikkailuja. Kohta selvinnee, kuinka oikeassa olen... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti