perjantai 3. toukokuuta 2013

Toukokuun ensimmäinen viikko

Maanantaina lähti viimeinen kouluviikko käyntiin, enää loppukokeet ensi viikolla ja niin vain vaihtokevät Balilla on opiskelujen puolesta paketissa. Voiko nyt jo todeta, että aika on mennyt niin nopeasti? Tai ehkä ensin nautitaan kahdesta viimeisestä viikosta ja todetaan äskeinen uudestaan lentokentällä :) 

Viikon mittaan bongailimme opiskelukavereiden fb-päivityksiä ja kuvia suomalaisesta vapusta, aika viileää näytti olevan! Täällä ei ollut viileää toukokuun ekana, mutta muutoin vappuun kuuluvat elementit puuttuivat paikotellen. Päätimme kuitenkin juhlistaa vappua balityyliin keskiviikkona ja kokosimme vappumenun suomalaisia herkkuja mukaillen. Perunasalaatti syntyi helposti ja nakkejakin löysimme supermarket Carrefourista. Nachot korvasivat ranskalaiset ja donitsit tuurasivat kunnon vappumunkkeja. Simaa ei tänä vuonna saatu, mutta jokainen korvasi sen omalla juomallaan, Bintang taisi olla suosikki :) 


Torstaina oli myös viimeinen workshop Denpasarissa ja tällä kertaa pääsimme koittamaan miten soi Gamelan-musiikki. Gamelan on indonesialainen lyömäsoittimista ja joskus myös jousi- ja puhallinsoittimista koostuva yhtye, jolla tarkoitetaan myös itse musiikkia, joka soittimista lähtee. Ihan kelpo kappaleen saimme lyömäsoittimilla aikaiseksi. Tunnin pimputtelun jälkeen alkoi soida jo korvissa!


Perjantaina loikoiltiin pitkästä aikaa biitsillä, tai ainakaan itse en edes muista koska olisin viimeksi rannalla maannut. Iltaohjelmaan kuului pitkään toivottu "kokkikurssi" vuokraemäntämme opastamana. Totuus herkullisista ja kotitekoisista indoruoista paljastui, kun saimme ostoslistan kätösiimme. Meidän tuli ostaa mm. instant-nuudeleita ja valmis kakkusekoitus, joten ruoanlaitto ei tuottanut liiaksi haasteita. Me kun olimme kuvitelleet, että pääsisimme harjoittelemaan maustamista ja leipomaan kunnon sokerikakkua. No hauskaa oli ja saimme syödäksemme herkkuja! Mie Goreng vaati lähinnä kasvisten pilkkomista, mutta kevätkääryleiden valmistus oli mielekkäintä. Kakku toteutettiin ilman uunia suuressa kattilassa. Naminami! kotona koitetaan sitten uudestaan ;) 

Apukokki vai apumaistaja?
Näillä aineksilla mentiin




Mie goreng valmiina syötäväksi!
                                      


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti