maanantai 29. huhtikuuta 2013

Seikkailu Itä-Balilla !

Viime viikon torstaina oli minun, Jaanan, Tiinan ja Alman vuoro lähteä seikkailulle kohti Itä-Balia. Moona ja Riikka vuorostansa suuntasivat kohti Kuala Lumpurin kauppakeskuksia. Matkaan lähdimme iltapäivällä, sillä osa meistä (minä ja Alma) osallistuimme Balinese Healing exculle. Excu oli muuten todella mielenkiintoinen ja jopa tälläinen epäilijä kuin minä, alkoi ehkä uskomaan, että jollain ihmisillä sitä vaan on parantavia voimia.

Ensimmäinen etappimme oli Ubud, pieni kaupunki vuoristossa noin tunnin ajomatkan päässä Denpasarista. Löysimme perille erittäin mallikkaasti, sillä aina iloinen Jaanamme sai paikallisen opettajan (joka asui sopivasti Ubudin suunnalla) johdattamaan meidät perille. Noh, olisimmehan löytäneet sinne myös itsekin ;). Iltapäivä Ubudissa sujui mukavasti kaupunki pieniä kauppoja kierrellessä.

Seuraavana aamuna satoi ja ilma toi mieleen koti-Suomen kesän... ;) Onneksi sade kuitenkin pian lakkasi aamupalan jälkeen, jolloin suuntasimme vielä Ubudin marketille ennen kuin jatkoimme matkaa kohti Itä-Balia.
Varpaat paketoitu ja valmiina lähtöön..

Lake Batur

Ubudin jälkeen matkasimme aina vain korkeammalle ja korkeammalle ja pian olimmekin lisänneet reippaasti vaatteita päälle, sillä vuoristossa oli kylmä! Moona ja Riikka olivat näyttäneet meille kartasta heidän kulkemansa reitin ja päätimme yrittää seurata heidän jalanjälkijään. Tosin olimme päättäneet, että me emme kyllä sitten mene sitä samaa tietä vuorta ylös ja alas, jossa he olivat kokeneet kauhunhetkiään. No kuinkas sitten kävikään.. Matkasimme hienoissa maisemissa Batur- järven rantaviivaa pitkin, kun toisella puolella kohosi Mount Kintamanin tulivuori ja kun saavuimme tien päähän vaihtoehtona oli joko kääntyä takaisin päin tai huristella erittäin jyrkkää vuoren rinnettä ylös. Tiedustelimme paikallisiltä, että onko tie vuoristossa varmasti hyvässä kunnossa. "Yes, Yes you go up and then down" and we did! Täytyy sanoa, että luulimme kaikki, että emme selviä vammoitta alas, mutta rystyset valkeina ja kädet krampissa viimein ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen löysimme itsemme vuoren juurelta. Moona ja Riikka kirjoittivat nähneensä kauniita maisemia, no me emme niitä kyllä nähneet keskittymiseltämme... :)



Mikä ihana tunne olikaan huristella suoraa tietä ja katsella vasemmalta puolelta pilkottavaa merta ja mulkoilla oikealla kohovaa vuoristoa. Saavuimme määräänpäähämme Amediin myöhään iltapäivällä ja majoituimme oikein viihtyisään Mama's Homestayhin. Parasta Homestayssä olivat sen omistajat! Kuinka vilpittömiä ja ihanania he olivatkaan. Muutenkin paikalliset Amedissa olivat todella ystävällisiä ja aitoja. Illalla eksyimme paikalliseen reggae baariin, Panchaan, syömään, jossa saimme alkupalaksi popcornia (maistui muuten todeeellaaa hyvältä :D)! Pancha oli todella viihtyisä paikka ja saimmekin pitää sen pitkään vain itsellämme, sillä kuten muutoinkin muualla kuin Etelä-Balilla, Amed oli jokseenkin autio. Vietimmekin todella mukavan illan biljardia pelaten ja live-bändiä kuunnellen. Onneksi illan edetessä bändillä oli jo muutakin yleisöä kuin vain meidät.

Tytöt Panchassa

Namn popcornia :D

Biljardihai.. :D


Seuraavana päivänä ajoimme Amedista kohti Padangpaita. Maisemat olivat todella upeat! Mutkittelimme rantaviivaa pitkin ohitellen pieniä kalastajakyliä, joissa tuoksui ihan silakkamarkkinoilta! :) Meitä kaikkia vain hymyilytti, sillä olimme niin iloisia siitä, että saimme nähdä niin upeita maisemia ja paikallista elämää. :)

Amed


"silakkamarkkinat"


Meidän mopojengi (Jaana kameran takana)




Pieni kauppa tienvarressa

Onneksi ei ollut enää sadekausi...

Bensaa..



Padangpaihin saavuttuamme söimme lounasta, jonka jälkeen kävimme katsastamassa Blue lagoon beachin, jossa Moona ja Riikka olivat kohdanneet kuuluisan keltaisen käärmeen. No emme uskaltautuneet uimaan lähinnä muutaman matkalaisemme pienien vammojen vuoksi ja jatkoimmekin matkaa kotia kohti...


Blue lagoon

Kiitos tytöt mahtavasta matkaseurasta !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti