torstai 18. huhtikuuta 2013

Koskenlaskua

Viime viikonloppu sujui rauhallisissa merkeissä, jos koskenlaskun muodossa harrastamaamme extreme urheilulajia ei oteta huomioon. :)

Olemme puhuneet koskenlaskun kokeilemisesta siitä saakka, kun tammikuussa saavuimme tropiikkiin. Emme kuitenkaan menneet sitä heti kokeilemaan, sillä ajankohta ei saamiemme mielipiteiden mukaan ollut paras mahdollinen. Olisikohan koskenlasku tuolloin sadekauden aikaan ollut liian hurjaa meille pohjolan tytöille? :D

Suomeen palaaminen lähestyy jo sellaista vauhtia, että on tullut aika toteuttaa kaikki, mitä haluamme tämän reissun aikana toteuttaa. Niinpä lauantaina suuntasimme koskenlaskun pyörteisiin. Hintaa seikkailulle kertyi vain vaivaiset 200 000 rupiaa (n. 17€) ja hintaan sisältyi kuljetukset, lounas, välineet, vakuutukset ym. Kerrankin tinkimistaidoistani tai viehätysvoimastani oli hyötyä, kun buukkasin meille retkeä. Huono tinkimistaitoni on nimittäin tullut turhan usein ilmi tämän reissun aikana :D Itse koskenlasku oli hauskaa ja yksi parhaita kokemuksia Balilla. Suosittelen jokaiselle Balille vierailevalle koskenlaskun kokeilua. Lasku piti sisällään jännittäviä ja vähän rauhallisempiakin hetkiä. Saimme käsitreeninkin aikaiseksi, kun pyrimme ohittamaan edellä lipuvia veneitä. Halusimme vuorostaan päästä edelle heittämään kylmää koskivettä takimmaisten päälle. :D Henkeäsalpaavin hetki laskun lopulla meitä odottava 4 metrin pudotus. Huh huh, kuinka sitä jännittikään! :) Mietimme, miten kumiveneet mahdetaan kuljettaa takaisin, kun koski on laskettu loppuun. Retken lopuksi se selvisi: kumiveneet tyhjennetään ja ne kannetaan pään päällä takaisin vuorenrinteessä olevia portaita pitkin. Tämä ei kuulosta pahalta, mutta askelmia portaissa oli 350. Siinä oli haastetta jo itse kullekin ylipäätään nousta portaat ylös saati sitten painava kumivene pään päällä. Pitää nostaa hattua työntekijöille!

We are ready to go! :)

Tällä porukalla sitä laskettiin. Ilman suurempia loukkaantumisia selvisimme maaliin. :)



Hieman oli ruuhkaa jossain kohdin.


Maisemia matkalta takaisin ylös vuorenrinnettä.

Retki oli todella hyvin orgaisoitu, mikä ei todellakaan ole tyypillistä balilaisille retkille. Kuljetukset olivat ajallaan ja saimme jopa ohjeita ennen koskeen syöksymistä. Onnistunut päivä siis kokonaisuudessaan!

Koskenlaskusta selvinneinä olemme taas alkuviikosta palanneet koulun penkille ja arkirutiineihin. Koulua on jäljellä enää alle 4 viikkoa, joten viimeisiä viedään. Eilen oli luvassa lakikurssin ryhmätyön esittely ja tänään workshopissa olisi balinese healing.

Tänään viisihenkisen ja tiiviin joukkomme tiet eroavat jälleen hetkeksi, kun Moona ja Riikka suuntaavat Kuala Lumpurin shoppailumahdollisuuksien pariin ja minä, Jutta ja Alma puolestamme hyppäämme jälleen skoottereden päälle suuntana itä-Bali. To the next time... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti