keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Nusa Lembongan - kokemusta rikkaampana kotiin

Viime lauantaina määränpäänä oli Nusa Lembonganin saari Balin kaakkoispuolella. Tiesimme public boatin lähtevän Sanurin rannasta kahdeksalta, joten luvassa oli aikainen herätys. Emme tajunneet ottaa huomioon Kuningan-seremoniaa, jota juhlittiin viikonvaihteessa Balilla ja tämän vuoksi halvempi lautta ei lähtenytkään aamusta. Päätimme maksaa tuplahinnan speed boatista, joka vei meidät puolessa tunnissa saarelle, sillä reissussa oltaisiin vain yksi yö ja aikaa ei ollut siis tuhlattavaksi :)

Matkaseurue eli Aleksi, Jaana, Jutta ja Riikka odottamassa kyytiä saarelle
Heti rantauduttua hommasimme skootterit alle ja huristelimme etsimään majapaikkaa. Skootterit olivat hieman eri luokkaa, kun mihin olimme kotosalla tottuneet ja jännittynein hartioin lähdin kyytsäämään Riikkaa saaren pieniä katuja pitkin. Kypäriä ei ollut, jarrut eivät toimineet ja ohjaustanko oli vempula, mutta skoduvuokraajan sanoja lainatakseni: "Ei huolta, sitä varten teillä on hoonk-hoonk! (töötti)". Ja ei muuta kun kaasu pohjaan :D

Villi ja vapaa mopojengi! (Jutta,Jaana,Riikka+Moona/Aleksi kameran takana) Oli jotenkin pahisfiilis, kun ajeli ilman kypärää etuhiussuortuvat hulmuten ;)
Matkalla rannalle pysähdyimme taasen ihailemaan maisemaa kukkulalta
Nopean kakkosaamiaisen syötyämme lähdimme etsimään rantoja. Ehdimme myös varata snorklausretken seuraavaksi aamuksi. Ensin matkan varrelle osui Mushroom Bay, joka ei kuitenkaan soveltunut uimiseen, joten jatkoimme suoraan Dream Beachille. Siellä odotti valkoinen hiekka ja turkoosi meri. Päivä oli niin kuuma, että vietimme koko biitsipäivän meressä pelleillen. Vuorotellen joku löi jalkansa kiviin tai jäi aaltojen alle, myös väsyneet jutut naurattivat kovin :D Koukkasimme vielä saaren ympäri ennen kuin pääsimme iltapäiväksi rentoutumaan guest housen uima-altaalle. 

Mushroom Bay oli kaunis paikka, mutta se oli ennemminkin varattu veneille kuin vesileikeille
Dream Beachin hiekka oli polttavaa, mutta onneksi vesi viilensi oloa
Guest housen pool herätti kysymyksiä... Why on earth joku kirjoittaa WHY altaan pohjaan?! :D
Sunnuntaina yhdeksältä lähdimme merelle snorklaamaan mukavan venekuskin kyyditsemänä. Ensimmäisessä spotissa näkisimme uhanalaisia jättiläismantarauskuja, vähän alkoi kihelmöimään mahan pohjassa. Kihelmöinti muuttui nopeasti paniikiksi, kun ensimmäinen jättiläinen lipui vatsan alta ja oli pakko tulla haukkomaan henkeä pinnalle. Ihan uskomattomia otuksia! Suurin oli eväväliltään noin kaksimetrinen, sen liikkeet olivat hitaita, mutta nopeasti se lipui ihan silmien eteen aiheuttaen taas sydämentykytyksiä. Adrenaliini jylläsi vielä monta tuntia palattuamme rantaan. Nämä yksilöt eivät edes olleet vaarallisia, mutta herättivät kunnioitusta aavemaisella olemuksellaan. Myös kaksi muuta snorklausspottia olivat kivoja ja koralli oli upeinta mihin olemme Balilla törmänneet. Loppupäivä meni taas guest housen altaalla lököillen, kun odottelimme neljältä lähtevää speed boatia. Reissu oli kerrassaan ikimuistoinen ja mantarauskujen tapaaminen yksi hienoimmista kokemuksistani ikinä :)

Sieltä se tulee suu ammollaan, a-p-u-v-a :D
Eväväli ja piikki olivat huimia!

Jutan rakkaudentäyteiset terveiset kotiin <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti