torstai 17. tammikuuta 2013

Balipäiviä

Nyt on jo vierähtänyt tovi viime päivityksistä, joten laitetaanpa tiivistelmä kuluneista päivistä...

Joukkomme kutistui maanantaina kuudesta viiteen, kun siskoni joutui jättämään Balin ja palaamaan kotiruotsiin. Hän saapui Balille päivää ennen meitä ja vietti kaksi viikkoa seurassamme. Haikein fiiliksin jouduimme hyvästelemään room maten, joka tuntui jo osalta porukkaa. Vietin Saaran kotiinlähdön jälkeen muutaman yön yksin omassa huoneessa, mutta tänään Jutta muuttaa toiselle puolelle sänkyäni ja Moona saa vuorostaan nauttia omasta rauhastaan. Saa nähdä miten ensimmäinen yö Jutan kainalossa sujuu. Olen kova omimaan kuulemma peittoa (lähde: Saara ;)).


Aalto pääsi yllättämään.



Olimme sunnuntaina, Saaran viimeisenä Balipäivänä Jimbaranin rannalla, jonne ihme kyllä löysimme ensimmäisellä yrittämällä. Rannasta tuli jokseenkin meidän kaikkien tähän astinen suosikki, mutta paljon on vielä rantoja koluamatta. Ranta oli kaunis ja rauhallinen sekä siellä sijaitsee kuuluisimmat sea food -ravintolat, joista yhtä päätimmekin kokeilla. Kukaan ei pettynyt! Otimme snapperia ja se oli NIIN hyvää! Jos joku joskus eksyy Jimbaranin rannalle, Roma -niminen ravintola kannattaa käydä tsekkaamassa. Tilat ovat kovin autenttiset, mutta merinäköala päätä huumaava! Illalla koimme toistamiseen ruokaelämyksen villamme läheisessä ravintolassa, jonne jo kuuluistaksi muodostunut vuokraemomme meidät vei. Saimme oman pienen katoksen, joka oli veden päällä. Näimme kalojen polskivan allamme. Ruoka oli hyvää ja palaamme ravintolaan uudemmankin kerran kevään aikana.


Tunnelmallinen pimeys.


Tropiikissa riittänee mitä kummallisempia hyönteisiä. Moona joutui jo jonkin niistä uhriksi. Hän on useiden päivien ajan kärsinyt todella omistuisesta punaisuudesta poskessa, mikä ei voinut olla mistään muusta peräisin kuin jostain mörriäisestä. Poski oli todella kipeä ja turvonnut, mutta onneksi neljän päivän tuskastelun jälkeen apu löytyi paikallisille tutusta ihmeöljystä. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Moona on taas oma itsensä ;)

Villallamme ei ole pesukonetta, joten pyykit on vietävä läheisiin pesuloihin. Meille on kehuttu erinäisten pesuloiden laatua, joten päätimme maanantaina viedä pussilliset likapyykkiä pestäväksi. Luulimme vievämme ne Sellan kehumaan paikkaan, mutta yllätykseksi muistimme sen koordinaatit väärin ja veimme pyykit väärään paikkaan. Pesula kuin pesula, onko sillä sitten väliä? Balilla on! Pesula osoittautui jokseenkin kelvottomaksi. Lopputuloksena oli muutama pilalle mennyt paita ja loput jokseenkin "puhtaat" vaatteet. Ihmeen kaupalla pesulassa vaatteisiin ilmestyi uusia tahroja. WTF? Koitin pelastaan yhden pilalle menneen paitani viemällä sen siihen pesulaan, jota Sella todella suositteli. Yksi paidoista tuli hieman paremmaksi, mutta toinen paita meni pilalle. Ei muuta kuin kauppaan ostamaan pesu- ja valkaisuainetta.

Maanantaina ja tiistaina koulumme alkoi todella ja pääsimme molempina aamuina oppimaan Indonesiaa. Muutamia sanoja on siis jo lisää opittu, mutta vielä ei pystytä kommunikoimaan indonesiaksi, mikä on sääli, koska sillä saisi hintoja alas shoppailemassa. No, tästä se lähtee... Kohta puhutaan jo sujuvaa indonesiaa ;)

Tiistai-iltana oli vuorossa vaihtarikavereidemme toogapartyt/housewarmingbileet. Juhlat olivat onnistuneet, mutta jouduimme lopettamaan illan suht lyhyeen, kun seuraavana aamuna oli 9ltä surffausta. Mutta tuleehan näitä poolpartyjä vielä.

Tyttötrio toogissa.



Peterin vihreä drinkkikieli.


Tänään aijomme viettää illan juhlien oikeusnotaariksi valmistumistani. Kävimme äsken läheisessä leipomossa hakemassa hieman herkkuja illaksi ja tulikin napattua aikamoisia leivoksia. Jutta ja Alma suuntasivat tällä välin salille. Toiset possuttelee ja toiset treenaa :D T. sokerihiiret


Nyt meni tytöillä hieman pullaostokset överiksi :)

Sokerihiiret

Viikonloppu on julistettu alkaneeksi! Kyllä, jo torstaina! Suunnitelmia ei tällä kertaa ole yltiöpäisesti, sillä haluamme tutustua lähialueisiim etc. Sen verran kuitenkin olemme jo suunnitelleet, että huomenna olisi edessä tyttöjen ilta kaveriporukkamme villalle sekä lauantaina suuntaamme Uluwatun rannalle, jos säät suosivat.

1 kommentti: