keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Viikonlopun viettoon

Ehhehee, taas on kouluviikko paketissa.

Maanantaina opiskeltiin indonesiaa hauskan Mr. Rajegin kanssa, iltapäivästä oli vuorossa kansainvälistä turismia. Tiistaiaamu istuttiin indonesian kielen opettaja Mrs. Berathan piinapenkissä, jonka jälkeen oli Indonesia historiaa ja kulttuuria. Keskiviikkona keskitytään Kaakkois-Aasian kauppaan sekä Indonesian oikeusjärjestelmään. Lakikurssia vetää kaksi nuorta opettajaa, jotka ovat kumpikin suorittaneet maisterivaiheen opinnot Maastrichtissa. Kumpikin, sekä mies- että naisopettaja, vaikuttavat asiantuntevilta ja heidän opetusmetodinsa ovat mukaansa tempaavia. Kurssilla on näin aluksi läpikäyty vain perusasioita ja yleisiä periaatteita, lähinnä yritetty johdatella aiheeseen oppilaita, joilla ei ole käsitystä aihepiiristä. No itse olen kyseiset jutut opiskellut noin kolme vuotta sitten, joten tämä menee kertauksesta :) Lakikurssin lisäksi ehdottomasti hauskinta ja haastavinta on indonesian kielen kurssi. Todennäköisesti tämän kielen opettelulle ei seuraa jatkoa täältä kotiin palatessani, mutta mielestäni on aina mielenkiintoista oppia uutta kieltä ja yrittää käyttää sitä paikallisten kanssa jutusteltaessa.

Tosiaan, koska viikonloppu on extrapidennetty, päätimme tehdä matkan Balin pohjoisosaan, Lovinaan. Lähdemme huomenna aamulla ajamaan skoottereiden kanssa ensin Bratan-järvelle, jossa toivottavasti näemme vuoristo- ja järvimaisemia. Tietysti jo ajelu itsessään sinne on maisemamatkailua, kun päästään huristelemaan pois kaupungista. Matkaa taitetaan todennäköisesti koko päivä ja auringon laskiessa olisi tarkoitus löytää majapaikka Lovinasta. Lovina on tunnettu delfiineistä ja leppoisasta rantalököilystä, taidettiin jossain mainita myös hyvistä snorklausvesistä. Katsotaan miten kauan siellä viihdytään :) Sitten takaisintulomatkalla poiketaan Unescon maailmaperintökohteeseen riisipelloille ja mansikkafarmille. Maaseudun nettiyhteyksistä en mene takuuseen, joten kuulette meistä lisää sitten sunnuntaina!

Tässä juuri tehdään lähtöä housewarming-bileisiin, Seminyakiin. Luulenpa, että nyt kaikilla vaihtareilla on pysyvä majapaikka ja kutsuja satelee vuoronperään jokaisen villalle. Luottotaksikuski Krisna tulee hakemaan meitä kahdeksan pintaan :) Yömyöhään ei voida tällä kertaa kukkua, sillä matkaan pitäisi päästä suht aikaisin. Mukavaa pikkulauantaita kaikille!

Villamme koiramami Roxy sai eilen tiistaina neljä pentua! Ensi viikolla päästään niitä katsomaan, jee :)

Kouluaamuna syötiin mangoa ja avokadopaahtista.

6 kommenttia:

  1. Lovinassa hotellin omistajat ajelee pitkin poikin skoottereil ja kyselee turisteilta näyttäviltä, että "minne menossa ja mitä tekemässä, kelpaisko yösija". Ihan vaan ilmoituksena, koska ite säikähdin hitosti ku liikennevaloissa joku miäs alko tollasia henkeviä jutella :D

    VastaaPoista
  2. Haha, ei ole totta. Meille kävi juurikin noin :D Pysähdyttiin Singarajassa katsomaan karttaa, niin hotellin omistaja pysähtyi skodulla viereen ja alkoi tiedustella suunnitelmia. Yövyttiinkin ensimmäinen yö hänen bungalowissaan Happy beachilla, mikä osottautui oikein kivaksi paikaksi. Vähän näyttää turistit kaikonneen Lovinasta, rauhassa saatiin olla ja hintakin saatiin tingattua melko alas.

    VastaaPoista
  3. Haha :D joo silloinkaan ei ollu turisteja ku ite olin ja kyllä ihmeteltiin ku olin niin "kalpee että häikäsi" ja ku hiuksetki vaaleet. Joku mummo otti kuvanki... -.- Meinaatteko mennä gileillä käymään vaihdon aikana? :)

    VastaaPoista
  4. Juu, tarkoitus olisi lähteä gileille noin reilu kuukauden päästä, kun koulusta on pidempi vapaa. Ehditään vierailemaan jokaisella saarella oikein kunnolla. Ja samaan syssyyn nähdään myös Lombok. Onko sulla kokemusta malarialääkkeistä? Tässä on ehtinyt kuulla jos jonkinmoista kauhutarinaa sivuvaikutuksista ja ilmeisesti niitä pitäisi napsia kun gileille lähdetään.

    VastaaPoista
  5. Mun poikaystävällä (joka oli sielä siis vaihdossa),mulla tai koko niiden villalla, tai naapureistakaan kellään, ollu malarialääkitystä päällänsä ollenkaa vaikka menivätki pitkin maita ja mantuja sielä. Eli siis vastaus on ei :D ei ole kokemusta. Mut gilit oli ihanat <3 vinkkinä ku sinne meette, että ku pääsette perille nii vuokratkaa heti pyörät ja lähtekää polkemaan satamasta katottuna oikealle päin. Sielä on hinta-laatu-suhteelta paaaljo parempia bungaloweja. Ja ku koko saaren polkee (ja kävelee hiekkakohdat) tunnissa ympäri niin ei oo kyse siis mistään pitkästä matkasta:)

    VastaaPoista
  6. ^ toi muuten koski siis gili trawangania. muissa ei yövytty vaikka käytiinki. oli liian romanttista ja rauhallista että alko äklöttää :D

    VastaaPoista