sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Bali Zoo

Sunday funday! Taas kerran todettiin "oli niin kiva päivä!", kun kaarrettiin illan hämärtyessä skoduilla takaisin villan pihalle. Vaihdon alusta asti täällä on innokkaimmat halunneet eläintarhaan, ja mikäs sen kivempaa kuin viettää sunnuntaita tyttöjen kesken Bali Zoo:ssa.




                                      

Meille kävi hyvä tuuri, kun eräs eläintarhan työntekijä huomasi meidät tien päältä ja saimme seurata häntä mutkitta suoraan parkkipaikalle. Taas meinaan puuttuivat kyltit ja tieviitat täysin! Perusbalia :)
Opiskelijahinnat olivat huomattavasti halvemmat kuin tavallinen lippu, maksoimme sisään kolmasosan siitä. Heti alkuun istahdimme eläintarhan ravintolaan, sillä kello yksi alkoi kuvaussessiot muutaman eläimen kanssa. Ensiksi pidimme sylissä binturongia eli bearcatia, joka painoi lähemmäs 20kg. Sitten odoteltiin krokotiilia ja lopuksi pääsimme vielä kuvaan tiikerin kanssa. Jännää! Mutta samalla sitä aina tuntee piston sydämessään, kun sivusta katselee... Ei kai ne eläimet tiedä paremmasta, mutta todella kaukana luonnosta on tämä touhu.


Bearcat

Lähdimme kiertämään eläintarhaa muutaman muun turistin saattelemana. Jokaisen turistirysän vakiovieraat, kiinalaiset, pistivät taas parastaan syöttämällä luvatta mm. indonesian saukkoja banaaneilla. Perusbalia on myös se, että turvallisuus Suomeen verrattuna on hieman eri tasoa; eläimet olivat melko vapaina ihmisten joukossa ja ihmisten toimintaan ei puututtu millään tavalla. Bali Zoo ei ole vastuussa mistään eläimen ihmiselle aiheuttamasta vahingosta, ja sen kertoivat kyltitkin. Esimerkiksi komean kokoisia lepakoita sai ihan väistellä ja bambeja silitellä.

Balin kansallislintu Bali Mynah (Bali Starling) asustaa vain saaren luoteiskärjessä.





Osuimme taas kreivin aikaan trooppisten lintujen alueelle, jossa alkoi lintushow kolmelta. Kouluttajat esittelivät harvinaisia lintulajikkeita ja tietysti yleisökin pääsi mukaan hauskanpitoon. Esityksen jälkeen asetuimme taas jonoon, jotta pääsisimme kuvauttamaan itsemme leijonanpennun kanssa. Too cute! Kaveri oli tosi villi, mutta antoi meidän nopeasti silittää itseään. Leijonanpennun lisäksi eläintarhan ehdotottomampiin suosikkeihini lukeutui Bengalin ja Sumatran tiikerit.

                                    



                                    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti