keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Aurinkoa, rantoja ja auringonlaskuja

Viime päivät ovat aika pitkälti kuluneet rannoilla maaten ja auringosta nauttien...

Olemme viime viikon aikana käyttäneet paljon aikaa eri rantoihin tutustumiseen. Jokaiselle on jo löytynyt oma lempirantansa. Mahtavinta on se, että viime päivien aikana meriveden puhtaudessa on näkynyt huomattava parannus. En tiedä johtuuko se siitä, että sadekausi ei ole enää pahimmillaan vai onko sattumoisin vaan tuullut oikeasta suunnasta, mutta joka tapauksessa merivesi on puhdasta. Enää ei uidessa aaltojen mukana kulkeutuvat roskat takerru jalkoihin vaan vesi on kauniin vihreää ja pohjaankin näkee ongelmitta. Tämä on sellaista merivettä, jota olen alusta pitäen kaivannut.

Tänään Balipäiviä on enää jäljellä 97. Päivät kulkevat aivan liian nopeaan tahtiin ja haluamme ottaa joka hetkestä kaiken irti. Olemme siis lähes joka päivä koulun jälkeen tehneet jotain kivaa emmekä vaan suunnanneet oman villan poolille. Tärkeintä on, että jokainen on viihtynyt. Jutta ja Alma ovat päässeet surffaamaan ja hyvinhän se jo näyttää kulkevan. Itse pitäisi myös vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja yrittää surffausta tosissaan vielä. Ensi viikolla sitten! :)

Nyt hieman kohokohtia viime viikon tapahtumista, sillä kuka nyt jaksaa pelkästä ajesta lueskella, kun kerran paratiisissa ollaan ja paljon parempaakin on tarjolla. :)

Maanantaina koulun jälkeen suuntasimme ensimmäistä kertaa Nusa Duan rannalle, joka osoittautui tähän astisista rannoista kauneimmaksi. Ranta oli muutamia turisteja lukuun ottamatta tyhjä ja saimme nauttia auringon otostakin rauhassa, kun jo niin tutuksi tulleet kaupustelijat puuttuivat lähes kokonaan. Rannasta muodostui oma lempparini ja uskon, että tulemme menemään sinne vielä useasti seuraavan kolmen kuukauden aikana.




Tänään meillä oli koulussa ensimmäinen koulutehtävän esittely, presentaatio aiheesta The temple system and rituals in Bali. Esitelmä meni hienosti ja illalla suuntasimme porukalla Tanah Lotiin aurngonlaskua katsomaan. Auringonlaskua odotellessa kiertelimme temppelissä ja yritimme etsiä täydellistä paikkaa auringonlaskusta nauttimiseen ilman muita turisteja. We found it! Laskeuduimme taas hieman arvelluttavia portaita alas kiellekkeelle sipsipussit ja limonaadit kainalossa. Pääsimme nauttimaan auringonlaskusta omasta hyvinkin yksityisestä aitosta käsin. Innostuimme myös hulluttelemaan rannalla, johon ei ollut kovin pitkä matka kiellekkeeltä. Auringonlaskun jälkeen suuntasimmekin kotiin merivedestä märkinä ja hiekkasina. :)






Huomenaamuna on edessä vielä excursio opettajiemme kotiin, minkä jälkeen minä, Moona ja Riikka hyppäämme jälleen skoottereiden selkään ja suuntaamme kohti pohjois- ja koillisbalia. Tarkoituksena on päästä Menjangan saarelle, yhdelle Balin parhaista snorklausspoteista snorklaamaan sekä viereilemaan kansallispuistossa ihailemassa eläimiä. Reissun onnistumisesta lisää, kun loppuviikosta palaillaan kotivillalle. Tällä kertaa reissua ei ole kovinkaan paljoa suunniteltu etukäteen, katsotaan mihin tie vie. Bali, show what you got! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti