keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hyvä fiilis

Kulunut viikko on ollut superkiva ja eräällä tapaa ikimuistoinen. Täällä on hypelty tasajalkaa ringissä kirkuen, naurettu niin että mahassa tuntuu ja koettu yhdessä kaikenlaista. Taas on monesti yhteen ääneen tullut todettua "Oli ihan paras päivä!!" Ja eihän ne päivät voi muuta ollakaan kuin ihania näin kivalla porukalla. 

Upea viikko saa myös upean päätöksen, kun huomenna suhahdetaan minilomalle Jaavan saarelle, joka sijaitsee Balin länsipuolella. Lähtö Jakartaan, Indonesian pääkaupunkiin ja samalla Indonesian suurimpaan kaupunkiin, on aamuvarhain, joten ehditään jo torstaina kiertelemään paikan päällä ja takaisin tullaan hyvissä ajoin sunnuntaina. Sisämaanlennot varattiin viime viikolla Air Asialta, joka on alueen halpalentoyhtiö. 

Pilipali kartta, josta käy kuitenkin ilmi Jakartan sijainti ja Jaavan koko suhteessa pieneen Baliin.

Air Asia on Aasian suurin halpalentoyhtiö ja valittu maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kolmena perättäisenä vuonna (2010-2012).




Emme ole etukäteen paljoa tutustuneet matkakohteeseen - se tuntuu olevan ihan hyvä taktiikka, onpahan kaikki uutta ja yllätyksellistä :) Selailin tässä internetistä mitä mieltä ihmiset ovat olleet kyseisestä kaupungista ja mielipiteitä oli monia, joista useimmat ei-niin-mairittelevia. Jakarta on miljoonakaupunki, joka tietysti pitää sisällään suurkaupungin ongelmat: saasteet, huonot kulkuyhteydet ja räikeät tuloerot. Jakartan keskusta-alue on vaurasta ja hulppeaa, reunamilla keikkuvat karut slummit. Ainakin voi siis odottaa monipuolista ja mielenkiintoista kaupunkilomaa! Odotuksia muuten ei ole sen enempää, mutta historian tunnilla luonnostelin matkasuunnitelman, johon pääsi yhtä sun toista nähtävyyttä. Alkuviikosta saatte sitten lukea, mihin kaikkialle päädyttiin. 

Loppukevennykseksi kuva aamuisesta kouluunlähdöstä :D Sadekautta on jäljellä vielä muutama viikko, mutta kokonaisuudessaan tämä wet season on ollut suht vaisu. Tai ei voi valittaa etteikö olisi aurinko paistanut, sade on useimmiten kuuroluonteista (silloin tulee saavista kaatamalla) ja lämpötila pysyy kuitenkin aina korkealla. Suosittelen siis Balille matkustamista vuodenajasta riippumatta. Tänään on pitkän tauon jälkeen ripotellut koko päivän ja sen kunniaksi päätimmekin järjestää sadepäivän lettukestit naapurityttöjen kanssa. Life is good :)

Teletapit Moona, Jaana, Riikka ja Alma :D Ainakin meidät näkee hyvin liikenteessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti