lauantai 9. maaliskuuta 2013

Celebrate good times

Täällä alkaa jo olla hulinat päällä, vaikka varsinainen juhlapäivä, Nyepi, on vasta tiistaina. Kerron tästä balilaisten uudesta vuodesta myöhemmin, nyt muutama kohokohta viikon varrelta.

Alma ja Jutta kuin sillit suolassa
Ensimmäinen syy juhlaan on tietysti mid testien eli välikokeiden suorittaminen kunnialla (uskallan jo sanoa tämän varmaksi!) :D Tämä myös tarkoittaa sitä, että meillä alkoi kolmen viikon loma. Varasimme tänään speedboatin Gileille ja Lombokiin, Balin itäpuolella sijaitseville paratiisisaarille, jossa vietetään ennalta määrämätön ajanjakso :) Mid testien suorittaminen tarkoitti myös, että vaihtojakso on nyt puolessa välissä, hurjaa.

Riikan tyylinäyte kovasta opiskelusta altaan reunalla
Lomapäivät ovat parhaita. Aamulla voi herätä ja päättää rauhassa aamiaispöydässä päivän ohjelmasta. Torstaina hemmottelimme itseämme 2,5 tunnin spa-hoidoilla. Kokovartalohieronta, kasvohoito, manikyyri ja pedikyyri saavat kenet tahansa tuntemaan itsensä ladyksi. Tällainen hemmottelu oli minulle ihan uutta, ja ajoittain olinkin hämilläni kaikesta puunaamisesta. Hieronnan jälkeen olin kuin uudestisyntynyt! Luulenpa, että tästä paikasta löydämme itsemme uudestaan ;)


Balin rannat ovat upeita ja olemmekin koulunneet niitä mielestäni liian vähän. Perjantaina huristelimme skoottereiden kanssa Canggu Beachille, joka sijaitsee melko lähellä villaamme Balin länsirannikolla. Paikka on suosittu surffareiden keskuudessa. Jo matka rannalle oli elämys, kauniit maalaismaisemat ja tien yli vipeltävät kotieläimet pistivät hymyn huulille. Päivä oli tosi kuuma, lötköttely auringossa tarkoitti myös läträämistä aurinkorasvan kanssa. Jutta ja Alma innostuivat kuumissaan vielä kokeilemaan surffausta, aallot eivät kuitenkaan jaksaneet kantaa lautoja rantaan asti. Ainiin, ja Jaanan viime päivät ovat kuluneet Seminyakin ja Kutan shoppailumahdollisuuksia esitellen (on muuten paras tyyppi siihen touhuun ;) ), hänelle saapui vieras muutamaksi päivää. Nyt Jaana viilettääkin viikonlopun Singaporessa.




Canggu beach
Tänään kadut ovat täyttyneet juhlakulkueista ja seremoniaväestä, ihmismassat ovat kunnioittaneet Melastia eli valmistautuminen tiistain juhlaan on alkanut. Vielä aamulla saimme ajaa yksiksemme Kutalle surffaamaan, mutta iltapäivästä kotiintulo kesti pari tuntia, huh. Jutta ja Alma halusivat koittaa surffausta turvallisella Kutalla ja vuokrasivat laudat tutulta kaverilta. Itse jäin kuvailemaan heidän menoaan. Jossain kohtaa en kuitenkaan voinut enää "olla paikallaan", ei muuta kun surffipaita päälle ja laudan kanssa aaltoihin taistelemaan. Eikä se mitään taistelua ollut, vaan superkivaa ja tehokasta. Jälkeenpäin fiilis oli korkealla. Mukavaa viikonloppua!

Jutta ja Alma aallon harjalla
Ja Moona perässä!
Melastin seremoniakulkua Jalan Kerobokanilla



1 kommentti:

  1. Vitsi kun olis ollu aikaa koittaa tota surffausta itekkin :)

    VastaaPoista