perjantai 29. maaliskuuta 2013

Daivani Villa ja sen asukkaat

Yleisön pyynnöstä, eli lähinnä oman äidin monien utelujen johdosta, kerron minkälainen on tyttötrion kotiympäristö täällä paratiisissa. Pari päivää kestäneen villajahdin jälkeen, eli heti saavuttuamme tammikuussa Balille, tykästyimme Kerobokanissa sijaitsevaan Daivani Villaan. Kartta, etäisyydet ja sijainnit eivät tuolloin olleet tietenkään vielä hallussa, mutta katumme vaikutti rauhaisalta. Pari villaa olimme ehtineet tyrmätä myös liian rauhallisuuden ja samalla turvattomuuden tunteen vuoksi, ja jotenkin tästä ympäristöstä huokui hyvä fiilis.





Daivani Villa on rivitalomainen, neljän asunnon villa, joka on valmistunut vuonna 2012. Fasiliteetit ovat siis kunnossa - ihastuimme juuri paikan moderniin ilmeeseen, josta kuitenkin välittyy balitunnelma. Me asumme ensimmäisessä unitissa, joka on nimeltään Acacia. Seinämme toisella puolella elelee koulukaverimme Tanskasta. Kolmannessa asuu Riikka ja Alma ja neljännessä lomailee tätä nykyä californialainen pariskunta. Vastapäätä, isossa omakotitalossa, asuvat villan omistava balilainen perhe ja heidän kaksi taloudenhoitajaa. Pihapiiristämme löytyvät balilaiselle kotipihalle tyypilliset kotitemppeli ja asuinrakennus isovanhemmille, joka tällä hetkellä toimittaa toimiston virkaa. Aamupalaa tehdessäni näen usein jonkun talosta tuovan uhrauksia pihan keskellä sijaitsevalle tähdelle ja seremonioiden aikaan rituaaleja suoritetaan nurmikolla. Näemme ja opimme siis lähietäisyydeltä balilaisesta kulttuurista sekä uskonnosta.

Etualalla näkyy tähti, johon tuodaan päivittäin uhrauksia ja jonka ympärillä kokoonnutaan seremonioiden aikaan. Rakennus on tarkoitettu isovanhemmien asunnoksi, mutta koska isovanhemmat eivät ole vielä halunneet siihen muuttaa, niin se toimii istuskelupaikkana ja Sellan toimistona. Balilaiseen piharakenteeseen kuuluu monet pienet talot, joihin perheenjäseniä tietyssä iässä muuttaa.


Tavallinen balilainen perhe tämä ei kuitenkaan ole ja ensipäivistä oli selvää, että he ovat länsimaalaisempia kuin useimmat perheet täällä ja kuuluvat kylän vaikutusvaltaisimpiin perheisiin. Perheen äiti Sella, joka on vastuussa villabisneksen pyörittämisestä, on kotoisin Jaavalta ja on sukujuuriltaan indonesia-hollantilainen. Hänellä on sukua Euroopassa, jossa hän vierailee säännöllisesti. Hänen puolisonsa on ehta balilainen. Heillä on kolme tytärtä, joista vanhimmasta on tullut meille tosi läheinen. Koko perhe on niin avulias ja lämmin! Aina kotiin tultaessa joku on vastassa, halaamassa ja kyselemässä kuulumisia. Niin kuin monesti blogissa on tullut todettua, Sella on meidän varaemo täällä, jonka ansiosta koti-ikävä helpottaa ja jolle voi helposti mennä juttelemaan asiasta kuin asiasta. 

Sella miehensä kanssa
Kaunokaiset Etta, Diva ja Ratih


Tyttäret ja isä tervehtimässä isoäitiä
Koiraihmisenä en voi olla mainitsematta perheen ihania dogeja, jotka ovat tätäkin kirjoittaessani hakeutuneet jalkoihini makaamaan :D Pihapiirissä vilistää siis narttu Roxy ja uros Billabong, jotka saivat neljä pentua helmikuussa. Niistä kaksi, Volcom ja Pochi, jäivät villalle asustamaan. Rapsuterapiaakin saa siis aina halutessaan! Nämä kaverit ovat hyvissä käsissä, vaikka muutoin lemmikkipolitiikka poikkeaa meille totutusta. Koirat eivät saa tulla sisälle enkä ole nähnyt, että perheenjäsenet silittäisivät tai hellisivät koiria. Lenkeillä ei käydä, vaan koirat pyörivät vapaasti pihalla ja poikkeavat välillä villaamme rapsutettavaksi. 

Sella tuskailee usein ilkikurisen Bongin vuoksi, sillä sen mielipuuhiin kuuluu villan porteista livahtaminen aina tilaisuuden tullen ja ohimeneville skoottereille haukkuminen
Ihana Roxy mama! Herttaisempaa koiraa saa etsiä <3
Edessä Pochi, takana Volcom. Pochi on kuin äitinsä, pieni ja sirorakenteinen, kun taas isompi Volcom on kuin ilmetty isänsä Bong eli tekee jo tuhmuuksia ja näyttää aina hymyilevän. 
Perheen vanhin tytär Ratih, 19, opiskelee ensimmäistä vuotta oikeustiedettä samassa yliopistossa kuin mekin eli Udayanassa. Tosin heidän systeeminsä poikkeaa kovasti omastamme Suomessa: esimerkiksi fuksiviikko on korvattu bootcampilla! Siis he joutuivat viikon verran heräämään aamuneljältä ja tekemään oikeasti punnerruksia ja vatsalihaksia, kamalaa... Ratih oli samoilla linjoilla kanssamme, että meidän orientaatio oli mielekkäämpi :D Ratihsta on tullut hyvä ystävä ja haluaisin pitää häneen yhteyttä vaihdon jälkeenkin. Perheen keskimmäinen tytär, Etta, 15, on hieman ujompi emmekä ole tutustuneet niin hyvin. Toisaalta hän on teini-ikäisenä aina liesussa :) Kuopus Diva, 12, on oikea kaunotar ja valloittaa hymyllään joka kerta, vaikka englanniksi emme pystykään hänen kanssaa kommunikoimaan. Täällä on monesti tullut todettua, että elekieli on yllättävän ymmärrettävä kieli. Elekieltä ja kaikkia oppimiamme indonesian kielen ilmauksia käytetään myös herttaisten taloudenhoitajien kanssa, jotka siivoavat villamme joka päivä ja jotka asuvat perheen omakotitalon takana olevassa pienessä rakennuksessa. Koska perhe tuntuu olevan tunnettu kylässään, isoista porteista lappaa päivän mittaan paljon väkeä ja piha on harvoin ihan autio. 

Ystävänpäiväkahvit Ratihn kanssa 
Vasemmalla Diva, Etta ja Ratih sekä muut villalaiset viettämässä Ibenin synttäreitä
Voin sanoa kaikkien puolesta, että onnistuimme löytämään todella kivan asuinpaikan kevääksi ja bonuksena vielä ihanan vuokraemännän perheineen. Aivan varmasti lähdön hetkellä halailusta ei tule loppua ja luulenpa, että tulee tihrustettua kyynel jos toinenkin :) Saa olla kiitollinen, että matkan varrelle on taas osunut näin sydämellisiä uusia tuttavuuksia! Lisää kuvia itse villasta voi käydä katsomassa Daivanin kotisivuilla osoitteessa www.daivanivilla.com. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti